Kelen Shop
Naptár

Riport a kispadon

 

Ismeritek Csaba bácsit? Tudjátok ki az, aki hétről hétre szeretne átadni nektek a labdarúgás tudományából a lehető legtöbbet?

 

A most feltett kérdésekre adott válaszokból kicsit jobban megismerhetitek Őt.

Kedves Csaba bá!

Melyik a legkorábbi emléked, amely már a focihoz köthető?

Úgy hat éves lehettem, amikor megkaptam az első bőr focilabdámat, ami természetesen

Fűzős volt! „Duncsi”a szomszéd ház gimis nagyfiúja lecsalt focizni az udvarra. Állandóan fociztunk, vagy menekültünk a házmester elől, aki ki akarta szúrni a labdát.

A mai napig nem tudom miért………

Melyik egyesületnél voltál először igazolt játékos?

Vasas SC

Milyen körülmények között edzettetek az első csapatodnál?

Ica néni a Vasas szertárosa adott egy piros pólót, kék tornanadrágot, cipőt, egy emblémát, amit anyukám varrt fel számmal együtt a mezre. Vagy fél évig cipeltük, és mostuk a szerelést majdnem minden nap, mivel salakon edzettünk és játszottunk. Utána mindent a szertárból kaptunk.

Mit tanítottak annak idején úgy, hogy az, az egész pályafutásodra hatással volt?

Labda szeretetre nem kellett tanítani az már meg volt. A foci iránti alázatra, tiszteletre, becsületre, sportszerűségre úgy érzem megtanítottak.

Sportpályafutásod melyik pillanatait emelnéd ki?

A már említett első bőrlabda, aztán az első alkalom, amikor átléptem az Ifi első csapat öltözőjét 15 évesen felkerülve a serdülő csapatból.  Következő, mindig emlékezetes pillanat, amikor 18 évesen felkerültem a nagycsapat keretébe. A külföldi utak, edzőtáborok, tornák. Talán az egyik legmagasztosabb, amikor címeres mezbe könnyeztem végig a Himnuszt Vasas válogatottként az NDK válogatottja ellen a SZOT torna döntőjében.

Egy eredmény, amire a legnagyobb büszkeséggel emlékszel?

Prágában egy nemzetközi torna legjobb játékosa és gólkirály lettem, a díjat egy Európa hírű játékos Frantisek Vesely adta át áradozva a játékomról.

 

Mikor fejezted be az aktív játékot?

Viccelsz?! Még most is játszom.

 

Hány éve tevékenykedsz edzőként?

11 éve

 

Melyek azok az értékek, amelyeket a legtöbbre becsülsz egy játékosban?

Tisztelet, szeretet, becsület, ezt minden emberben. Egy játékosnak sokkal nehezebb, mert hozzá jön még az alázat, szorgalom, munka, munka és megint csak a munka!

 

Köszönöm az interjút.

Főmenü
Korosztályok
TÁMOGATÓINK