Kelen Shop
Naptár

Az első kelenvölgyi sportegyesületet a helyi lakosok 1926-ban alapították. A sporttelephez szükséges telket, valamint az egyesület működtetéséhez szükséges pénzforrást kelenvölgyi iparosok biztosították. A sporttelep a II. világháború után az Április 4. Gépgyár tulajdonába került és 1981. a Kelen Sport Club megalakulásáig biztosította a gyár dolgozóinak a sportolási lehetőséget. Az egyesületet 5 tagú, a tagság által választott vezetőség irányítja.

Az egyesület a tulajdonában lévő mintegy 28.000 m2 területű, bekerített sporttelepen füves labdarúgópálya, füves edzőpálya, atlétikai pálya és 3 db salakos teniszpálya , valamint 300 m2 alapterületű kiszolgáló létesítmény áll a tagság rendelkezésére. A létesítmény szerves részét képezi még egy 10.800 m2 nagyságú területen lévő, Újbuda Önkormányzatának tulajdonában lévő, világítással ellátott műfüves pálya is.

Egy szakosztályos egyesület lévén a tevékenység döntő részen a labdarúgás köré csoportosítható.A sportra nevelés folyamatát már az óvodás korú 5-6 éves gyermekeknél kezdjük meg. A korosztályos rendszerben működő utánpótlással szakképzett edzők foglalkoznak. A kisebb korosztályok tornákon szerepel, a nagyobbak a Budapesti Labdarúgó Szövetség által szervezett 3/4 és egészpályásbajnokságokban vesznek részt . Az amatőr felnőtt labdarúgó csapat a Budapest bajnokság I. osztályában szerepel. Az aktív sportot befejező tagok részére a Budapest bajnokságban szerepelő öregfiúk és Old boy’s csapat biztosít heti rendszeres testmozgást. A sporttelep adta lehetőségek, valamint a szabadidő hasznos kihasználása érdekében az egyesület az iskolai szünetben nyári sporttáborokat szervez 8-13 éves gyermekek részére.

Az egyesületnek jelentős anyagi háttérrel rendelkező állandó támogatója nincs. A létesítmény fenntartásához, üzemeltetéséhez, a csapatok versenyeztetéséhez szükséges pénzeszközöket a sportpályák és más helyiségek bérbeadása, tagdíjak, önkormányzati és különböző pályázatokon nyert támogatások, valamint esetenként szponzori támogatás biztosítja.

Az elmúlt időszakban végbement társadalmi és gazdasági változások alapjaiban rengették meg a kerület sportéletét, utánpótlás nevelő bázisait. Sporttelepeket zártak be, jelentős múlttal rendelkező egyesületek szűntek meg. Ez a tény fokozott felelősséget ró az egyesületre, ezért évek óta fontos feladata az amatőr sport alapjainak szélesítése, feltételrendszerének biztosítása, mely céltudatos munkával, jellemzően a helyi közösségen keresztül történik.

 

 

Forrás: kelensc.hu honlap átdolgozva

Főmenü
Korosztályok
TÁMOGATÓINK